Gušo nevjerovatnih 1246 minuta bez primljenog gola

Čak 1246 minuta bez primljenog gola

Gušo nevjerovatnih 1246 minuta bez primljenog gola

Adnan Gušo, golman lidera Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine sarajevskog Željezničara, nije primio gol u 1246 minuta igre, što je jedan od najboljih rezultata u svijetu.

Gušo je posljednji put po loptu u svoju mrežu išao još u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada je Željezničar sa 5:1 savladao Slaviju, a strijelac za tim iz Lukavice je bio u 15. minuti Ljubiša Vukelja.

 

Nakon toga, golman sarajevskih plavih je nesavladiv, a zaključno sa današnjom utakmicom protiv Zvijezde u Gradačcu, Gušo nije primio gol 1145 minuta, računajući sve zvanične utakmice.

 

Zvanični rekord od svih bh. golmana, međutim, drži Ibrahim Mujkić, golman Budućnosti iz Banovića, koji je prema zvaničnoj IFHHS statistici nije primio gol 1156 minuta, ali kada su u pitanju utakmice samo u ligi.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prvom je mjestu teško dostižan Brazilac Gerlado Filho, golman Vasca de Game, koji 1816 minuta nije primio gol. 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.