Guti dvije godine u Bešiktašu

Guti dvije godine u Bešiktašu

Iako se već dugo govorilo kako će Guti postati novi član Bešiktaša, to je sinoć dobilo i svoju potvrdu. Bivši vezista Reala je stigao u Istanbul i potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 2.7 miliona eura po sezoni.

Guti je u nedjelju nakon 15 godina napustio Real, jer ga novi trener Jose Mourinho nije vidio u svojim planovima. Samo dan kasnije je 33-godišnji Guti otišao u Istanbul i pridružio se bivšem treneru Berndu Schusteru.

Bešiktaš je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu turskog prvenstva i igraće u Evropskoj ligi. U četvrtak igraju protiv Plzena utakmicu trećeg pretkola Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti