Guti i Gago ostaju u Madridu

Po tvrdnjama njihovog menadžera

Guti i Gago ostaju u Madridu

Edmir Škorić

Real Madrid ne planira prodati Fernando Gaga i Gutija, bar po tvrdnjama njihovog menadžera Zorana Vekića.

Manuel Pellegrini na Gutija ne računa još od ispadanja Reala iz Kupa Kralja od trećeligaša Alcorcona, pa je iskusni igrač sredine terena bio povezan sa nekoliko klubova, među kojima i milanski Inter. Uz to, pisalo se o mogućem odlasku u Englesku Premier ligu.

"Mogu kategoričkii poreći nazočnost Interovih predstavnika u Madridu u narednim dana. Tu neće biti nikakvih susreta. Jedino što znam je da su Eto'o i Sneijder veliki prijatelji Gutija, a o njegovom odlasku u Milano nema ništa", kazao je Zoran Vekić za Calciomercato.it.

"Mislim da je najbolja stvar za njega da ostane u Madridu", dodao je Gutijev menadžer.

Osim Gutija, Vekić zastupa i Argentinca Fernando Gaga. Gago ove sezone nema mjesta u veznom redu Kraljeva, pošto tu poziciju uspješno zauzimaju Xabi Alonso i Lassana Diarra.

"Iz Reala su govorili direktno sa Gagom nakon utakmice s Barcelonom i rekli su mu da će računati na njega", kazao je Vekić, koji nije siguran hoće li i poslije zime njegov klijent ostati u Madridu.

"Prerano je sa povjerenjem reći da će Gago ostati u Realu, ali mislim da će se teško razmatrati ponude za njega u januaru."

Gago i Guti imaju priliku pokazati svoj kvalitet već ovog vikenda, kada će Real igrati sa Almerijom na Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije