Guti Sneijderu: I ja bih u Inter

Guti Sneijderu: I ja bih u Inter

Edmir Škorić

Amajlija madridskog Reala, Guti, kontaktirao je bivšeg suigrača Wesley Sneijdera u želji da mu holandski reprezentativac "sredi" mjesto u timu Intera, piše Il Corriere dello Sport.

Real Madrid je sinoć minimalno slavio protiv niželigaša Alcorcona, a svoju minutažu nije dobio 32-godišnji Guti, koji po svemu sudeći 'sprema kofere'.

Il Corriere dello Sport tvrdi kako je Guti telefonski konaktirao Wesley Sneijdera, te svog bivšeg suigrača zamolio za uslugu. Guti želi da mu holandski reprezentativac pokuša pomoći oko angažovanja u Inter. Na Sneijderu je sada da pokuša namoliti predsjednika Massimo Morattija, iako je to zaista teško, obzirom da Jose Mourinho želi mlade snage u svom timu.

Tako je najbliži veznom redu Intera mladi Parmin igrač Daniele Galloppa, za kojeg je Inter zainteresovan, a kojeg navijači kluba obožavaju. Predviđa se veliko trgovanje Intera u januaru, pa bi tako klub mogli napustiti Ricardo Quaresma i Amantino Mancini.

Osim toga, na Meazzi žele dovesti kvalitetnog napadača, najbliži za sada plavo-crnom dresu je Lazijev napadač Goran Pandev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.