Gutierrez: Nemam povlastica, moram se boriti

Fudbaler Newcastlea

Gutierrez: Nemam povlastica, moram se boriti

Argentinski fudbaler, Jonas Gutirrez, uspješno je pobijedio bitku s rakom i u velikom stilu vratio se na zelene terene. 

Vezni fudbaler Newcastlea svjestan je da mu sama pobjeda nad teškom bolešću neće donijeti mjesto u timu.

"Niko vam neće dati igrati samo zato jer ste pobijedili rak. Prva utakmica bila je posebna, ali sad sam u istoj poziciji kao i ostali igrači u timu. Moram se boriti za svoje mjesto, nemam povlastica", kazao je Gutierrez, te dodao:

"Posljednje dvije godine bile su ne teške, nego drugačije. Puno sam naučio i sada želim uživati u svakom trenutku na terenu, u svakom treningu", dodao je igrač Newcastlea.

Malo ko je očekivao da će se hrabri Argentinac uspjeti vratiti na teren, odnosno da će se moći profesionalno baviti fudbalom. No, Jonas Gutierrez je vjerovao u sebe i nije odustajao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.