Gutierrez odlazi iz Newcastlea nakon pet godina

Traži novi klub

Gutierrez odlazi iz Newcastlea nakon pet godina

Edmir Škorić

Nogometaš Newcastlea Jonas Gutierrez (30) napušta engleski klub nakon pet godina...

Argentinac je pet godina nastupao na St. James Parku i svojevremeno je izrastao u veoma važnog igrača "svraka", te je i miljenik navijača.

"Uživao sam u ovim godinama koje sam proveo u Newcastleu. Nadam se da će klub završiti na što boljoj poziciji u ovoj sezoni. Svojim suigračima (bivšim) želim sve najbolje od srca", izjavio je Gutierrez.

Nije poznato gdje će karijeru nastaviti igrač koji je za Newcastle odigrao 163 prvenstvene utakmice i postigao 10 golova. U ovoj sezoni igrao je svega u dvije utakmice. Imao je ugovor do ljeta 2015. godine, no očito se više ne osjeća važnim na St. James Parku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.