Gutman imenovan selektorom Izraela

Gutman imenovan selektorom Izraela

Fudbalski savez Izraela imenovao je u utorak Elija Gutmana za novog selektora reprezentacije.

Pedesettrogodišnji stručnjak preuzet će dužnost od Francuza Luisa Fernandeza, s kojim nije obnovljena saradnja poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Euro 2012., prenosi Tanjug.

"Uzbuđen sam i ponosan. Nastojat ću da naš državni tim igra moderan nogomet", izjavio je Gutman, jedan od najuspješnijih trenera izraelske Premijer lige u posljednjem desetljeću.

Pod njegovim vodstvom nogometaši Hapoela iz Tel Aviva su 2010. osvojili nacionalnu titulu i izborili plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Gutman nije radio od juna, jer se oporavljao od posljedica srčanog udara, a na klupi reprezentacije Izraela debitovat će 29. februara u prijateljskom susretu protiv selekcije Ukrajine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.