Gutović: Čeka nas borba za opstanak

Teška sezona očekuje Slaviju

Gutović: Čeka nas borba za opstanak

Edmir Škorić

U igračkom kadru Slavije nastale su brojne rupe odlaskom nekih ključnih igrača, a trener Milan Gutović svjestan je težine zadatka, te pokušava popuniti rupe. Uz to, Gutović ističe kako Slaviju očekuje borba za opstanak.

"Pa, šta da vam kažem. Evo i sami ste vidjeli da smo ostali bez velikog broja ključnih igrača. No i sa takvom jednom kvalitetnom ekipom Slavija je teško uspjela izboriti opstanak u Premijer ligi prošle sezone, tako da možete pretpostaviti šta tek nas čeka u nadolazećoj sezoni. Ipak, unatoč svemu atmosfera koja vlada u klubu je odlična i do sada sve ide po planu", kazao je trener Slavije Milan Gutović u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

"Neće biti lako bez igrača koji su napustili klub ovog ljeta, ali mi ćemo pokušati angažovati neka imena sa strane, te pružiti šansu našim mladim igračima kako bi se što prije aformisali."

Slavija je minulu sezonu okončala na 14. mjestu sa 35 osvojenih bodova, a čini se da ih i u narednoj sezoni čeka grčevita borba za opstanak.

"Činjenica je da ćemo u narednoj sezoni sloviti za autsajdera, nakon svih tih silnih odlazaka i problema sa kojima se klub susretao. No, uvjeren sam da ovaj tim ima kvalitetu i da možemo sačuvati status premijerligaša. Dakle, naša realnost je borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti