Guttman umjesto povrijeđenog golmana pozvao zamjenu

Selektor Izraela nije kao Sušić

Guttman umjesto povrijeđenog golmana pozvao zamjenu

Fudbalska reprezentacija Izraela održala je jutros svoj treći trening otkako se okupila u sklopu priprema za kvalifikacioni duel protiv naše selekcije za plasman na EURO 2016. 

Jedan od golmana Guttmanovog tima Ariel Harush zbog bolova u grlu i temperature napustio je pripreme našeg narednog protivnika, a izraelski selektor reagovao je momentalno pozvao Borisa Kleinmana čuvara mreže Beitara kao zamjenu za bolesnog Harush. 

Fudbaler Grasshoppersa Mu'nas Dabbur takođe je na pripreme stigao rovit, a problemi sa kvadricepsom nastavili su ga mučiti i tokom treninga Izraela, tako da je i on dobio dozvolu da napusti pripreme.

Napadač Izraela Tomer Hemed, fudbaler španske Almerije, oporavio se od virusa, te je odradio jutrošnji trening. 

Za razliku od našeg selektora koji je nakon povreda Džeke, Vršajevića i Sušića ostao na svega 18 fudbalera, te naknadno pozvao samo Kvržića, izraelski selektor je nakon povrede jednog od svoja tri golmana reagovao odmah, te uputio poziv čuvaru mreže Beitara, dok za povrijeđenog Hemeda nije upućivao naknadni poziv nikome obzirom da u sastavu ima na raspolaganju još šest napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.