Gvineja deklasirala Bocvanu

Afrički kup nacija, grupa D, 2. kolo

Gvineja deklasirala Bocvanu

Edmir Škorić

Reprezentacija Gvineje deklasirala je Bocvanu sa 6:1 u 2. kolu D-grupe Afričkog kupa nacije i tako došla na prag četvrtfinala turnira u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Gvineja je naprosto deklasirala Bocvanu na poprilično praznom stadionu u Francevilleu. Poveli su Gvinejci preko Sadija Dialla u 15. minuti, a isti igrač je u 27. minuti vratio vodstvo Gvineji. Prethodno je Dipsy Selolwane u 23. pogodio s bijele tačke za 1:1.

Do kraja prvog dijela Gvineja rješava susret sa dva gola. Abdoul Camara u 42. povećava prednost na 3:1, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Ibrahima Traore pogađa za 4:1.

Mrežu nemoćnog protivnika u nastavku, preciznije u 84. i 86. minuti, pogađali su Mamadou Bah i Naby Soumah.

Gvineja je u prvom kolu savladala Mali, dok je Bocvana izgubila od Gane. U posljednjem kolu Gvineja će odmjeriti snage s Ganom i to bi mogla biti utakmica za prvo mjesto. Naravno, ukoliko Crne zvijezde ne izgube večeras od Malija.

Treba istaknuti da je Gvineja treća reprezentacija koja je u povijesti Afričkog kupa nacija postigla šest golova. Ranije je to uspijevalo tek Egiptu i Obali Slonovače.


AKN, grupa D, 2. kolo.
Bocvana - Gvineja 1:6
Gana - Mali (20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.