Hadži mijenja Piturcu?
Piturcu će mijenjati Hadzi

Poznat nasljednik rumunskog selektora

Hadži mijenja Piturcu?

Čini se kako Mircea Lucesku ipak nije jedini i najozbiljniji kandidat za mjesto selektora Rumunije. Iako se po medijima špekulisalo da je trener Šahtjora najbliži klupi državnog tima, Lucesku će vjerovatno produžiti ugovor sa ukrajinskim klubom, a u prvi plan stigao je Georg Hadži.

Legenda rumunskog fudbala je nakon napuštanja Steaue bez angažmana, a već jednom je sjedio na kormilu reprezentacije (2001. godine), no zadržao se samo šest mjeseci.

Popularni «Maradona sa Karpata» trebao bio preuzeti Rumuniju bez imperativa jer su se u Fudbalskom savezu Rumunije već pomirili sa činjenicom da će se teško plasirati na Mundijal 2010. godine u Južnoartičkoj republici.
Zato se od Hadžija očekuju da podmladi selekciju sa kojom bi konkurisao za mjesto na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.