Hadžibegić do bodova u triler završnici

Pobjeda koja donosi mir u Dijon

Hadžibegić do bodova u triler završnici

Adnan Beganović

Naš proslavljeni stručnjak na klupi francuskog Dijona Faruk Hadžibegić, večeras je sa svojim klubom u 20. kolu francuske druge lige, u triler završnici pobjedio Amiens i tako uknjižio vrijedne bodove.

Večerašnja utakmica je za klub našeg Hadžibegića bila od ogromnog značaja. Pobjeda je Dijon vodila ka sredini ljestvice, dok je poraz značio borbu za opstanak do posljednjeg kola.

Zbog velike važnosti meča domaći su u utakmicu ušli loše, što su gosti iskoristili u 53. minutu kada je Traore doveo Amiens u vodstvo od 1:0. Sve do 89. minute činilo se da Hadžibegiću i njegovom kluba nema spasa i da će im nakon ove utakmice slijediti velika borba za opstanak. Ipak, u 89. minuti domaćini su izjednačili preko Goularda, da bi potpuni preokret i veliko slavlje uslijedilo u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Carriere postigao pogodak koji Dijonu znači mirniji nastavak sezone.

Rezultati 20. kola
Dijon - Amiens 2:1, Sedan - Troyes 2:1, Metz - Ajjacio 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.