Nekadašnji selektor za SportSport.ba

Hadžibegić: Dokazali smo da zaslužujemo Svjetsko prvenstvo

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić optimista je pred ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Istakao je da ima puno povjerenje u selektora Safeta Sušića i reprezentativce.

„Ja se nadam da možemo do Brazila. Naša reprezentacija je u minulim utakmicama dokazala da je zaslužila plasman na Svjetsko prvenstvo. Treba biti oprezan, ne očekuje nas lagana utakmica, ali imam puno povjerenje i u Safeta i u reprezentativce tako da sigurno uz podršku sa tribina koja neće izostati možemo do pobjede vrijedne plasmana na Svjetsko prvenstvo," izjavio je Hadžibegić.

Upitan da povuče paralelu između selekcije kojom je on kormilario i ove današnje, Hadžibegić je odgovorio:

"Obje reprezentacije su kvalitetne. Drugačije je vrijeme, ne treba se vraćati u prošlost, bitno je da Nogometni savez i reprezentacija danas odlično funkcionišu.Publika je uz nas, zbog toga i zbog budućnosti našeg fudbala plasman na Svjetsko prvenstvo bio bi odlična stvar."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti