Hadžibegić i Bastia još uvijek žive

Franacuska druga liga

Hadžibegić i Bastia još uvijek žive

Adnan Beganović

U okviru 28. kola druge francuske lige večeras je Bastia koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić pred svojim navijačima ubjedljivo svladala Arles (3:0) te tako zadržala, kakve, takve izglede za opstanak.

Momčad Faruka Hadžibegića povela je u 14. minuti susreta golom Pentecotea, a isti igrač u 52. minuti pogodio je za 2:0, dok je za konačnih 3:0 zabio Andre u 65. minuti.

Bastia se nakon ovog kola nalazi na posljednjem 20. mjestu na tabeli sa 22 boda, a Chateauroux koji se nalazi na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava opstanak u ligi, ima 30 bodova.

Veliko iznenađenje večeras je napravio Ajaccio koji je kao gost pobijedio drugoplasiranog Bresta s minimalnih 1:0 pa se tako umiješao u borbu za ulazak u prvu ligu.

Vodeći Caen sa 2:1 pred svojim navijačima pobijedio je Clermont. Oba pogotka za lidera druge francuske lige postigao je Traore, dok je za Clermont strijelac bio Benatia.

Rezultati 28.kola:

Bastia - Arles 3:0
Brest - Ajacio 0:1
Dijon - Guingamp 1:0
Istres - Angers 1:1
Tours - Sedan 1:3
Vannes - Strasbourg 1:1
Caen - Clermont 2.1
Laval - Le Havre 4:0
Nimes - Chateauroux 1:4

Poredak:
Caen 55, Brest 52, Metz 45 (-1), Laval 41, Angers 41, Nimes 41, Ajaccio 40...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.