Hadžibegić: I ja bih volio voditi Barcelonu

Bh. stručnjak odgovorio Charisteasu

Hadžibegić: I ja bih volio voditi Barcelonu

Reprezentativac Grčke Angelos Charisteas prije dvije sedmice je raskinuo ugovor sa francuskom ekipom Arlesa, nazvavši svoj dolazak u Avignon "najgorom odlukom u karijeri".

"Dolazak u Arles bila je moja definitivno najlošija odluka u fudbalkoj karijeri", rekao je Charisteas.

Charisteas je nakon završetka Svjetskog fudbalskog pšrvenstva u Južnoj Africi potpisao za Arles, koji je izborio ulazak u La Ligue 1 i kojeg je potom preuzeo bh. stručnjak Faruk Hadžibegić.

Međutim, Grk je bio nezadovoljan u redovima francuskog prvoligaša, s kojim je potom i raskinuo ugovor, a Hadžibegić je njegovo ponašanje osudio.

"Njegovo ponašanje i izjave su daleko od korektnih. Njega niko nije primorao da potpiše za Arles, pa ne znam zašto se onda žali. Igrači su ti koji na sebe moraju preuzeti odgovornost, a Charisteas to nije bio spreman napraviti. Normalno je da svi imamo ambicije, pa i ja bih volio biti trener Barcelone, ali moramo se zadovoljiti sa onim što zaslužujemo", rekao je Hadžibegić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.