Hadžibegić: Moramo se prilagoditi evropskim standardima

Elvedin Begić bez komentara

Hadžibegić: Moramo se prilagoditi evropskim standardima

Faruk Hadžibegić jedna je od najvećih legenti kluba sa Koševa. U minulim godinama nije se libio reći ono što misli u dešavanjima u svom klubu, pa je tako bilo i ovog puta. 

Ideju o ulasku stranog kapitala u FK Sarajevo je velikodušno pozdravio.

"Moj stav je da je to jako dobra stvar. Mi drugačije ne mozemo razmišljati, ekonomska situacija je takva da se drugačije ne može opstati. Ne znam detalje ugovora sa gospodinom Tanom, ali moja velika želja mi je da se zadrže tradicionalni grb, boja dresa i ime kluba,odnosno da se ispoštuju tradicija i prošlost,“ kazao je Hadžibegić, te dodao:

„Ako strani investitori u drugim oblastima života u BiH mogu ulagati svoj novac, zašto onda ne i u sport. Ako već razmišljamo evropski, onda se moramo prilagoditi evropskim standardima. Strani investitori ulažu u Chelsea, Monaco, Manchester City, zašto ne i u FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi čovjek Nogometnog saveza BiH nije imao komentar na ovu temu. Vjerovatno zaokupljen drugim važnim stvarima, Begić je odbio govoriti na ovu temu.

„Nemojte da ja komentarišem takve stvari. Dosta mi je problema oko Nogometnog saveza, ne želim govoriti na tu temu ni generalno, niti o nekom klubu pojedinačno,“ riječi su Elvedina Begića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.