Hadžibegić sve dalje od opstanka

Francuska druga liga

Hadžibegić sve dalje od opstanka

Adnan Beganović

U okviru 29. kola druge francuske lige večeras je odigrano devet utakmica, a Bastia koju s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić poražena je na gostovanju kod Le Havrea (3:1).

Bastia našeg Faruka Hadžibegića nakon večerašnjeg poraza sve dalje je od opstanka u drugoligaškom društvu. Le Havre je mnogo bolje otvorio susret i već u 13. minuti pogotkom Dialloa došao je do prednosti, a samo minut kasnije Jovial je istu uduplao. Tračak nade Bastiji je pogotkom u 73. minuti vratio Robail, no izabranici Faruka Hadžibegića za preokret nisu imali snage. Tačku na i stavio je Diallo svojim drugim pogotkom u 89. minuti susreta.

Bastia nakon 29 kola sa 22 osvojena boda zauzima posljednje 20. mjesto na tabeli, a za 17. mjestom koje osigurava opstanak, a koje drži Chateauroux zaostaje velikih 9 bodova.

Rezulati 29. kola:
Ajaccio - Istres 1:2
Arles - Laval 2:0
Chateauroux - Tours 0:3
Clermont  - Vannes 1:0
Le Havre - Bastia 3:1
Sedan - Nimes 0:0
Guingamp - Metz 2:1
Nantes - Dijon 0:1
Strasbourg - Brest 1:0

Poredak: Caen 55 (-1), Brest 52, Metz 46, Nimes 42,  Laval 41, Angers 41...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.