Hadžibegić u velikoj seriji

Bh. stručnjak svoj klub vodi ka vrhu

Hadžibegić u velikoj seriji

Adnan Beganović

Naš proslavljeni stručnjak Faruk Hadžibegić sa svojim Dijonom u 21. kolu druge francuske lige zabilježio je još jedan trijumf.

Nakon što su se prošli vikend plasirali se među 16 najboljih francuskih momčadi u Kupu, te prije tri dana slavili u zaostaloj utakmici, Hadžibegić i njegov Dijon ponovo su slavili. Ovaj put su bili bolji od Ajaccia rezultatom 2:1.
Novom pobjedom Dijon se približio vrhu tabele i praktički su osigurali opstanak, što je i bio cilj prije početka sezone.

Pobjeda protiv Ajaccia izborena je lakše nego što rezultat govori. Fudbaleri Dijona su već u prvih 20 minuta poveli sa 2:0. Strijelci za klub Faruka Hadžibegića bili su Goulard u 13. i Aubameyang u 20. minuti.
Ajaccio je u drugom poluvremu uspio golom Leuseura u 86. minuti smanjiti rezultat.

Rezultati 21. kola:
Bastia - Strasbourg  1:1, Brest - Troyes 4:1, Dijon - Ajaccio 2:1, Nimes - Clermont 1:1, Sedan - Angers 0:0, Vannes - Tours 1:0, Chateauroux - Lens 0:0, Metz - Amiens 2:1, Reims - Guingamp 0:0.

Poredak
Lens 41, Angers 38, Metz 38, Boulogne 35 (-1), Strasbourg 35, Montpellier 33 (-1), Vanes 31, Tours 28, Dijon 28.....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.