Hadžibegić vodi Bastiju ka luci spasa

Druga francuska liga

Hadžibegić vodi Bastiju ka luci spasa

Adnan Beganović

Faruk Hadžibegić sa svojom Bastijom sve je bliže opstanku u drugoj francuskoj ligi. Večeras je Bastia u okviru 32. kola na svom terenu svladala favorizirani Angers (3:1) i tako se u potpunosti priključila momčadima koje se bore za opstanak.

Večerašnji susret nije dobro počeo po Bastiju. Već u 27. minuti Angers preko Auriaca dolazi do prednosti. Međutim, momčad nekadašnjeg selektora Bosne i Hercegovine nije se predala i u 42. minuti preko Pentecotea došla je do izjednačenja.

Drugo poluvrijeme Bastia je furiozno otvorila. Na samom početku drugog dijela, tačnije u 52. minuti Pentecote pogađa za 2:1, a pogodak za konačnih 3:1 i velika tri boda Bastije postigao je Andre u sudijskoj nadoknadi vremena.

Momčad Faruka Hadžibegića i nakon ovog kola je na posljednjem mjestu, no sa mnogo većim izgledima za opstanak u drugoligaškom društvu u odnosu na prije mjesec dana. Bastia trenutno ima 31 bod, dok Chateauroux drži 17. mjesto, posljednje koje osigurava opstanak u ligi, sa samo 2 boda više.

Rezultati 32. kola:

Bastia - Angers 3:1
Dijon - Ajaccio 3:0
Istres - Strasbourg 2:0
Laval - Chateauroux 0:0
Le Havre - Arles 1:2
Nimes - Clermont Foot 0:1
Metz - Sedan 1:1
Tours - Caen 1:1   
Vannes - Brest 0:2

Poredak: Caen 63, Brest 58, Metz 49...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.