Hadžić: Dolazim u Zenicu pa makar bio na tribinama

Čeka se samo Vijeće ministara BiH

Hadžić: Dolazim u Zenicu pa makar bio na tribinama

Anel Hadžić konačno bi trebao dobiti državljanstvo Bosne i Hercegovine, te bi se uskoro mogao naći na spisku selektora A reprezentacije Safeta Sušića.

Sva potrebna dokumentacija za Anela Hadžića je skupljena i predata na usvajanje Vijeću ministara i sada se čeka njihova odluka.

"Konačno su došli do Vijeća ministara. Sretan sam da nemam riječi! Ljudi u N/FSBiH su uložili puno truda da se stvar ubrza, a i ja sam sve dao od sebe. Rečeno mi je da bi se to trebalo riješiti na narednoj sjednici Vijeća ministara", kaže Hadžić u razgovoru za SportSport.ba.

Hadžić kaže da je već obavio nekoliko razgovora sa selektorom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetom Sušićem.

"Da, pričao sam sa selektorom nekoliko puta. On je bio i na dvije moje utakmice, u društvu sa Denijalom Pirićem".

Ipak, Hadžić ne očekuje da bi mogao dobiti poziv za narednu utakmicu Zmajeva protiv Grčke u Zenici 22. marta.

"Ne vjerujem da će se sve moći riješiti do utakmice sa Grčkom. Bio bih veoma sretan da to bude tako, ali... Uglavnom, ja dolazim u Zenicu bodriti Bosnu i Hercegovinu pa makar i sa tribina!", poručuje Hadžić.

Hadžić vjeruje kako BiH može izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Mislim da imamo veoma jaku reprezentaciju, koja je pokazala da se može nositi sa svakim protivnikom. Osim toga, imamo fenomenalne navijače, koje nema niko na svijetu".

Ried će na kraju ove sezone najvjerovatnije ostati bez budućeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

"Ističe mi ugovor sa Riedom i najvjerovatnije odlazim na kraju sezone u jednu mnogo jaču ligu ili u jedan veći klub ovdje u Austriji. Pregovori su u toku i sve će se znati na vrijeme", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.