Hadžić i Gadžo na vratima Bilinog polja

Abdulah Ibraković trener i menadžer Čelika

Hadžić i Gadžo na vratima Bilinog polja

Zenički Čelik nalazi se pred dovođenjem Emira Hadžića iz redova grčke ekipe Panetolikosa, a planira se ponuda i za mladog Ermina Gadžu.

Na Bilinom polju užurbano se radi na pripremi ekipe za narednu sezonu, u kojoj Čelik ima velike ciljeve, za razliku od protekle sezone kada su se praktično do posljednjeg kola borili za opsatanak.

Predsjednik zeničke ekipe Mirsad Čizmo odlučio je ukinuti funkciju sportskog direktora, te dati treneru Abdulahu Ibrakoviću ovlasti da se brine oko dovođenje i odvođenja igrača, po uzoru na većinu velikih evropskih klubova gdje je šef stručnog štaba ujedno i menadžer kluba.

"Sasvim  je normalno da šef struke to radi. Ja pravim sebi ekipu i zadatak mi je da dovodim igrače", kaže Ibraković za SportSport.ba.

U Čeliku već neko vrijeme rade na dovođenju Emira Hadžića, koji bi predstavljao veliko pojačanje na Bilinom polju.

"Emir Hadžić je raskinuo ugovor sa grčkom ekipom i očekujemo da nam se priključi. Također, želimo na pozajmnicu dovesti mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Ermina Gadžu iz Libereca. Još uvijek tražim riješenje za lijevog bočnog. Imamo dosta mladih i dobrih igrača, koje moramo iskoristiti i očekujem da se tokom sezone iz redova tih mlađih profilira njih nekoliko", dodao je Ibraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.