Hadžić: Klubovi su pokazali zainteresovanost za osnivanje Udruženja bh. premijerligaša

Generalni sekretar FK Sarajevo nakon sastanka

Hadžić: Klubovi su pokazali zainteresovanost za osnivanje Udruženja bh. premijerligaša

E. Čaušević

U hotelu Ibis u Sarajevo danas je održan sastanak predstavnika klubova iz Premijer lige BiH.

Cilj ovog sastanka je osnivanje Udruženja bh. premijerligaša, a isti je sazvan na inicijativu FK Sarajevo koji je bio domaćin. Na sastanku su prisustvovali predstavnici deset klubova, a izostali su dolasci predstavnika Borca i Zvijezde 09.

Nakon sastanka javnosti se obratio generalni sekretar FK Sarajevo, Mirza Hadžić, koji je otkrio o čemu se najviše pričalo na današnjem sastanku koji je trajao oko dva sata.

"Deset klubova je bilo prisutno na sastanku i načelno su svi klubovi izrazili svoje opredjeljenje za formiranje jednog ovakvog udruženja čiji ciljevi ne bi trenutno bili vezani za samo vođenje lige već kroz koje bi se artikulisali usaglašeni stavovi klubova za boljitak prvenstva i klubova koji učestvuju u PL", rekao je Hadžić, te dodao.

"Različiti su problemi klubova. Uglavnom dogovorili smo sastanak za 14 dana ponovo u Sarajevu kada će se odrediti dalji koraci o osnivanju udruženja".

Osvrnuo se i na Zakon o sportu o kojem danas nije bilo priče.

"Nije bilo priče o Zakonu o sportu s obzirom da je bio sastanak organizovan od strane našeg kluba i htjeli smo da vidimo samo kakvo će biti raspoloženje i kako klubovi razmišljaju o svemu. Vjerujem da će biti različitih tema s obzirom da ima različitih i složenih problema tako da će se vjerovatno to istaknuti na narednom sastanku".

Otkrio je kakvi su dojmovi nakon prvog sastanka.

"Načelno su klubovi zainteresovani, pozitivna je reakcija i očekujemo dalje razvijanje na sastanku koji je dogovoren 26. februara, a domaćin će biti FK Željezničar. Danas nisu bili prisutni predstavnici Borca i Zvijezde 09.

"Vjerovatno će više detalja biti nakon narednog sastanka obzirom da je ovaj sastanak bio samoincijalni i nije se išlo toliko u detalje i nakon narednog sastanka će sigurno biti više informacija i ozbiljnijih zaključaka".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Objasnio je zbog čega je FK Sarajevo organizovao današnji sastanak, te pokrenuo cijelu priču.

"Uspoređivale su se udruženja premijerligaša klubova iz regina i Evrope. FK Sarajevo je kroz prezentaciju pokušao predstaviti kako je to urađeno u regionu i svijetu. Naša generalna direktorica Sabrina Buljubašić je već kroz određeni period u usmenim razgovorima s klubovima zaključila da se eventualno pojavila potreba za formiranjem jednog takvog udruženja koje bi kroz usaglašene stavove svih klubova djelovali po različitim segmentima s klubovima koji se susreću sa raznim problemima".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Asim
Vi koji radi te u FK prma te platu posle 30 godina sjetil se bolan da naprave FK udruzenj. Spavali 30 Godina ,Haso zove ,Mujo bolan hajde da napravimo udrzenj u fudbalu imat ce mo vise para u dzepu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi