Hadžić nedodirljiv na vrhu liste strijelaca

Nakon 20 odigranih kola BHT Premijer lige

Hadžić nedodirljiv na vrhu liste strijelaca

A. Haznadarević

U vikendu koji je iza nas, odigrano je 20. kolo BH Telecom Premijer lige, u kojem je postignuto 17 pogodaka.

Nijedna momčad nije uspjela postići više od dva gola, s tim da je Sarajevo ekipa koja je ostvarila najubjedljiviji rezultat od 0:2 u Gabeli.

 

I ovoga puta, prvi strijelac lige Emir Hadžić, zabio je vodeći gol za svoje Sarajevo, te tako još popravio ukupni učinak pa trenutno na kontu ima 14 golova u 20 odigranih mečeva.

 

Golom u susretu protiv Slavije, koji mu je ujedno deveti u sezoni, napadač Željezničara Eldin Adilović je došao na diobu drugog mjesta, a isti učinak ima i ofanzivac Borca Joco Stokić.

 

Iza najefikasnijeg trojca nalaze se Veležov Mirza Ćemalović, napadač Čelika Saša Kajkut, te već odavno bivši defanzivac Sarajeva Zoran Belošević, a sva trojica na kontu imaju po osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Ovdje možete pogledati kompletnu listu strijelaca BH Telecom Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.