Hadžić: Oporavak teče sjajno

Sarajevo svom povrijeđenom igraču ponudilo novi ugovor

Hadžić: Oporavak teče sjajno

Fudbaler Sarajeva Damir Hadžić povrijedio se u utakmici sa Čelikom, ali njegov oporavk teče odlično.

Iako se radi o veoma teškoj povredi, bočni igrač Sarajeva je uvijek bio veliki borac, pa se i ovoj teškoj situaciji odlično nosi.

Povrijedili ste se u utakmici sa Slobodom, kako je to izgledalo?

"Povrijedio sam se kada sam to najmanje očekivao. Bila je to utakmica se Slobodom i pred kraj susreta je došla ta nezgodna povreda. Kada sam zadobio udarac nije odmah izgledalo ozbiljno i vjerovao sam da nije ništa strašno. Tada su me odmah prevezli u  bolnicui, ali mislio sam da će to biti samo rutinski pregled. Kada su mi rekli o kakvoj se povredi radi, nisam mogao da vjerujem šta me je snašlo", kaže Damir Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Kako se sada osjećate?


"Sada sam dobro i hvala Bogu noga me sve bolje sluša. Bio sam u velikoj depresiji na samom početku povrede, jer je ovo jedna od najtežih povreda koja se može desiti u sportu. Svaki dan mi je sada bolje i mogu reći da oporavak ide bolje nego što smo mislili".

Uprava vam je dala veliku podršku, a tako i navijači Sarajeva...

"Stvarno sam zahvalan našoj Upravi, koja me nije zaboravila. Nakon operacije ponudili su mi produženje ugovora. Ovim potezom smo pokazali da smo najveći klub na ovim prostorima. Što se naših navijača tiče, oni su uvijek bili uz mene. Kada god je nešto bilo loše, nikada mi nisu okrenuli leđa. Sada mi je bilo najteže, ali njihova mi je podrška mnogo pomogla. Jedva čekam da se vratim na teren, i vratim im za sve".

Sarajevo je ušlo u novu sezonu sa velikim ambicijama. Koliko može bordo sastav ove sezone?

"Meni je drago što je u Sarajevu došlo do određenih promjena i da naš klub polako staje na čvrste noge. Mi imamo dobre igrače, koji mogu mnogo napraviti. Ja bih lično bio zadovoljan da ove sezone izađemo u Evropu, ali ako nam se ukaže prilika za titulu, mi ćemo je iskoristiti", rekao je povrijeđeni fudbaler Sarajeva Damir Hadžić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti