Hadžić predvodi topnike Premijer lige BiH

Adilović nije uspio ponoviti Spalevića

Hadžić predvodi topnike Premijer lige BiH

Jučerašnjim susretima 30. kola Premijer lige BiH zaključena je sezona 2012/2013 Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Viđeno je dosta zanimljivih susreta, a titula igrača kola definitivno pripada napadaču Sarajeva, Emiru Hadžiću koji je sa pet golova potopio Radnik. Hadžić se sa ovih pet pogodaka probio na prvo mjesto liste strijelaca sa 20 golova na svom kontu.

Napadač Željezničara, Eldin Adilović nije uspio ponoviti uspjeh bivšeg igrača Slavije i Olimpica, Darka Spalevića, jedinog igrača koji je dvije sezone uzastopno bio najbolji strijelac lige. Adilović je pogodio i u Širokom Brijegu, a njegovih 18 golova u ovoj sezoni bili su dovoljni za drugo mjesto na listi strijelaca.

Na trećem mjestu se nalaze Joco Stokić iz Borca, Krešimir Kordić iz Širokog Brijega i Saša Kajkut iz Čelika sa po 12 pogodaka. Dva gola manje postigao je također igrač Čelika, Jasmin Mešanović, a iza njega je Marko Basara iz Radnika sa devet golova.

Po osam pogodak sakupili su Borislav Mikić (Rudar), Mirza Ćemalović (Velež), Mirza Džafić (Zvijezda), Muamer Svraka (Željezničar), Nemanja Bilbija (Borac), Sabahudin Jusufbašić (GOŠK) i Zoran Belošević koji više ne nastupa u redovima FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.