Hadžić: Razgovarao sam s Osimom, želja mi je da više branim

Napušta Grbavicu?

Hadžić: Razgovarao sam s Osimom, želja mi je da više branim

D. Kurbegović

Nogometaši Željezničara nalaze se na zasluženom odmoru nakon još jedne polusezone u kojoj su dokazali da su najbolja ekipa u Premijer ligi. 

Zimska pauza će dobro doći treneru Dini Đurbuzoviću da pripremi ekipu za proljetni dio u kojem žele nastaviti dominaciju u bh. nogometu. Nakon što je Grbavicu napustio Jani Urdinov, koji karijeru nastavlja u inostranstvu još jedan igrač bi mogao napustiti Željezničar.

Riječ je o 26-godišnjem golmanu Adnanu Hadžiću, koji je nakon sjajnih odbrana u Ligi prvaka i Premijer ligi BiH platio ceh nešto lošijim rezultatima u prvenstvu, a na mjesto broj jedan na golu postavljen je Filip Lončarić, koji je branio do kraja sezone.

Nakon završetka polusezone u kojoj je Hadžić za Željezničar branio ukupno osam kola u Premijer ligi, jednu u okviru Kupa BiH, te dvije utakmice u Ligi prvaka protiv Plzena. 

Za SportSport.ba bivši golman Rudara iz Kaknja i mostarskog Zrinjskog potvrdio je da razmišlja o odlasku iz Željezničara.

"Moja je želja da više branim i naravno da se ne zadovoljavam sjedenjem na klupi posebno u godinama kada bi trebao standardno braniti i eventualno ostvariti inostrani transfer. Obavio sam razgovor s Amarom Osimom, koji je bio jako korektan, kazao mi je ako dođe ponuda koja me zadovoljava da mogu napustiti Grbavicu, ali ako ne bude ništa da ostanem tu jer imam još valjani ugovor godinu i po", ističe rođeni Kakanjac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa gola je skinut poslije utakmice i poraza od Širokog Brijega na Pecari.

"Nakon utakmice trener mi je kazao da se nešto mora promijeniti u ekipi, te sam u sljedećoj utakmici preselio na klupu. Nisam ljut na trenera jer on je razmišljao kako da nešto promijeni u ekipi što bi donijelo pozitivan šok pred naredne utakmice. Do kraja prvenstva smo zaigrali puno bolje i na kraju sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto i pokazali da smo prerano otpisani nakon nešto lošijeg starta. Meni je svakako čast biti dio velikog kluba kao što je Željezničar, ali ukoliko nađem klub u kojem ću standardno braniti i koji zadovoljava moje ambicije prijateljski ću se rastati sa rukovodstvom, trenerom i saigračima jer sam na Grbavici proveo jedan lijep period", kazao je za SportSport.ba Adnan Hadžić čije odbrane u Ligi prvaka protiv Plzena navijači Željezničara sigurno neće zaboraviti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije