Hadžić: Sarajevo će se boriti za naslov
Damir Hadžić

Osvajač trofeja "Ismir Pintol"

Hadžić: Sarajevo će se boriti za naslov

Sigurno jedan od najboljih igrača Sarajeva, koji je uvijek ostavljao srce na terenu, je Damir Hadžić. On je i ove sezone krenuo odlično i bio je najbolji strijelac Sarajeva u Evropskoj ligi.

Ponio je i epitet najbolje igrača bordo tima, kojeg biraju navijači na kraju svake sezone.

SportSport.ba: Već ste neko vrijeme povrijeđeni, kakav je sada situacija, kada se očekuje povratak na teren?

"Da, povrijeđen sam i imam velike bolove u koljenu. Ipak, pokušavam na sve načine da izdržim ovu polusezonu. Bolovi su zaista veliki i meni treba na svakoj utakmici jedno petnaestak minuta zagrijevanja da mi koljeno bude spremno. Pokušat ću izdržati i onda ću se na polusezoni otići na operaciju"

SportSport.ba: Žalite li što niste još u Evropi?


"Naravno da žalimo jer smo imali veliku priliku da prođemo Cluj. Bili smo u dvije utakmice ravnopravan protivnik i sigurno da sam ja najveći krivac što nismo prošli. Da sam pogodio onu šansu u revanšu, siguran sam da bi sada bili u grupnoj fazi".

SportSport.ba: Vi ste osvojili trofej "Ismir Pintol", kakav je to osjećaj?

"Sigurno da je to najljepši osjećaj koji se može desiti u karijeri jednog igrača. Oni koji su igrali za Sarajevo sigurno znaju koliko to znači za ovaj klub. Posebno mi je drago što su me izabrale Horde zla i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem. Nastojaću da pružam još bolje partije".

SportSport.ba: Niste najblje startali u Premijer ligi, zbog čega?

"Na nas je uveliko ostavilo traga takmičenje u Evropi jer smo tamo imali zaista teške protivnike. Tako da smo bili umorni što se odrazilo i na naše rezultate. U pojedinim mečevima nismo imali ni sreće kao što su utakmice protiv Veleža i Slobode, gdje smo imali veliki broj prilika koje nismo iskoristili".

SportSport.ba: Koliko Sarajevo može napraviti ove sezone u Premijer ligi?

"Mi imamo sada zaostatak za vodećim timovima, ali sigurno sa jednom pobjedom u gostima da smo opet u vrhu. Nama je cilj svake sezone borba za titule, tako će biti i ovog puta. Na kraju ćemo završiti među vodećima i izboriti Evropu sljedeće godine".

SportSport.ba: Po vašem mišljenju, ko će se boriti za titulu, a ko za opstanak u Premijer ligi?

"Evo, Borac se već izdvojio, jer su odlično startovali. Mislim da ni jedan klub nije imao ovakav start. Pored Borca, za titulu ćemo se još boriti mi, Zrinjski, Široki i Velež. Za opstanak po mom mišljenju to su Travnik, Zvijezda, Rudar i Čelik".

SportSport.ba: U subotu na Koševu gostuje Čelik, vaša očekivanja?

"Mi nemamo druge nego da idemo na pobjedu, sigurno da smo kvalitetnija ekipa i nadam se pobjedi. Oni su u velikom padu forme,  u naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje",rekao je Damir Hadžić za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti