Hadžić strijelac u porazu Rieda

Hadžić strijelac u porazu Rieda

Utakmicom između Rieda i Salzburga kompletirano je 10. kolo austrijske T-Mobile Bundeslige. Domaćini su na svom Fill Metallbau u posljednjim minutama ispustili bod, rezultat je bio 1:2, a strijelac jedinog gola za Ried je bio naš internacionalac, 21-godišnji Anel Hadžić.

U prvom poluvremenu se nije desilo ništa značajno. Na prvi gol se čekalo do 59.  minute kada je David Mendes da Silva matirao Wolfganga Hesla. U 85. minuti za izjednačenje pogodio naš internacionalac, rođen u Velikoj Kladuši, Anel Hadžić.

Međutim domaćini nisu uspjeli izdržati do kraja susreta i sačuvati bod. Samo dvije minute nakon izjednačenja Stefan Hierlander je pogodio za 1:2, a samo minutu prije gola ušao je u igru. Holandski stručnjak, Huub Stevens je pogodio sa izmjenom.

RIED: Hesl, Stocklasa, Glasner, Glasnerer, Royer, Brenner, Hadžić, Schrammel, Nacho (od 81. minute Zuj), Carril (od 63. minute Huspek), Hammerer (od 64. minute Guillem).

SALZBURG: Tremmel, Schwegler, Sekagya, Afolabi, Schiemer, Mendes, Jantscher, Leitgeb (od 90. minute Augustinussen), Cziommer, Svento (od 86. minute Hierlander), Alan (od 90. minute Wallner).

ŽUTI KARTONI: Glasner, Hadžić, Prettenthaler (Ried), Cziommer, Mendes (Salzburg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.