Hafizović: Širokom nećemo lako 'prodati svoju kožu'

Trener Čelika uoči gostovanja na Pecari

Hafizović: Širokom nećemo lako 'prodati svoju kožu'

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika novu sezonu u Premijer ligi počeli su s dva poraza od Borca u gostima i Sarajeva u Zenici. 

Zeničani na početku imaju veoma težak raspored, a već sutra u okviru 3.kola Premijer lige gostuju na Pecari kod još jednog kluba, koji će ove sezone konkurisati za sami vrh. Široki Brijeg protiv Čelika sigurno ima ulogu favorita, što radi domaćeg terena, što radi sastava, fizičke spreme i svega ostaloga.

Ipak trener crno-crvenih Kemal Hafizović za SportSport.ba kazao je da njegova ekipa ne ide na izlet u Široki Brijeg, nego da možda pokuša napraviti iznenađenje. Pozitivno za stručni štab jeste što će imati veći izbor nogometaša na raspolaganju u odnosu na prve dvije utakmice.

"Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali evo nakon Sarajeva redovno smo trenirali i pokušavamo da otklonimo nedostatke u igri. Sutra igramo protiv veoma dobre ekipe, nisu mnogo mijenjali ekipu, zadržali su kostur i svakako da će ove sezone konkurisati za sami vrh. Široki je spremnija ekipa, igrali su Evropu, ali mi ne idemo u Široki na izlet, nećemo lako 'prodati svoju kožu' na Pecari u to sam siguran", ističe Hafizović.

Za sutrašnju utakmicu neće imati na raspolaganju Hadžikadunića i Mahmutovića, dok Kuoadio ima problema s preponom.

"Mislio sam da ću imati sve igrače na raspolaganju, ali eto još certifikati nisu stigli za Mahmutovića i Hadžikadunića. Kouadio se žalio na bol u preponi, tako da jutros nije trenirao, ali on će ići s nama u Široki Brijeg i mislim da će ipak nastupiti sutra. Nama kao ekipi fali temelj, nismo prošli pripreme, ovi bitni igrači, odnosno pojačanja došli su pred početak prvenstva i naravno da treba vremena da se sve to uklopi, a najprije da dođu na željenu fizičku razinu. Mi ćemo sutra siguran sam dati sve od sebe, imat ćemo sigurno dobre uslove za igru, pa na kraju nek pobijedi bolji" kazao je za SportSport.ba Kemal Hafizović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Duraković, Ćemalović, Kadrić, Šišić, T.Adilović, Duvnjak, Salčinović i Kouadio.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi