Hajdarović: Možemo do pobjede Pod Bijelim brijegom

Velež bez gostujućeg boda nakon deset derbija

Hajdarović: Možemo do pobjede Pod Bijelim brijegom

Alidin Hajdarović neočekivano se našao među starterima na posljednjem gradskom derbiju Pod Bijelim brijegom prije gotovo godinu dana, a nakon svega tri minuta igre postigao je pogodak kojim je Velež doveo u vodstvo. 

Kasnije su Rođeni posustali, pali su u samom finišu i praktično Zrinjskom poklonili još jednu domaću pobjedu.

„Bio sam sretan zbog pogotka koji sam postigao protiv gradskog rivala, ali i tužan zbog poraza odnosno načina na koji smo poraženi. Nadam se da smo na toj utakmici naučili lekciju za buduće derbije,“ kaže Hajdarović.

Na posljednjem je meču priliku dobio za klupe za rezervne igrače. Velež je visoko porazio Radnik iz Bijeljine i napravio pravu uvertiru za gradski derbi. Hajdarović se nada nastupu i na sutrašnjem derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Poštujem uvijek svaku trenerovu odluku. Ako ponovo dobijem priliku sigurno je da ću uložiti maksimalan trud, baš kao i saigrači za povoljan rezultat i drugi Veležov trijumf Pod Bijelim brijegom u novijoj historiji. Smatram da možemo pobijediti iako je protivnik trećeplasirani tim lige sa četiri boda više od nas,“ dodao je Hajdarović.

Nedim Jusufbegović na raspolaganju u sutrašnjem derbiju neće imati defanzivca Zlatka Kazazića zbog tri žuta kartona. U tim se nakon jedne utakmice pauze vraćaju Denis Zvonić i Sabahudin Jusufabašić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.