Hajduk Lendrića posudio Zrinjskom

Nema mjesta na Poljudu

Hajduk Lendrića posudio Zrinjskom

Edmir Škorić

Mladi Hajdukov napadač Ivan Lendrić se, prema pisanju hrvatskih medija, odlučio za odlazak na posudbu u mostarski Zrinjski.

Lendrić je za juniorsku vrstu na Poljudu postigao 42 pogotka, no trener Stanko Poklepović mu još uvijek nije pružio priliku. Za vladavinu talijanskog stručnjaka Edoardo Reje na klupi Hajduka, mladi Lendarić je blistao, te je sa „bilima“ putovao na pripreme u Marbellu.

Tek je početkom ove sezone prekomandovan u seniorsku momčad, no Poklepović još uvijek ne računa na njega.

Ugovor ga s Hajdukom veže na još četiri godinu, a sigurno da će se iz Mostara vratiti puno iskusniji i spremniji. Podsjetimo, upravo je Luka Modrić iz Zrinjskog otišao u zagrebački Dinamo, pa Tottenham. Očito Premijer liga BiH i njena „tamna strana“ gode nogometašima u susjedstvu, odnosno razvijanju njihove profesionalne karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije