Hajduk umalo iznenadio Inter, Vojvodina u finišu ispala

Pred play-offom Evropske lige

Hajduk umalo iznenadio Inter, Vojvodina u finišu ispala

E. Škorić

Splitski Hajduk priredio je svojim navijačima iznenađenje i slavio u Milanu protiv Intera, no nedovoljno za prolaz u play-off.

Inter je na Poljudu glatko slavio s 3:0, ali umalo je propustio milanski klub tu prednost na San Siru. Hajduk je vodio 2:0...

Poveli su Hrvati pogotkom Vukušića iz penala u 22. minuti, da bi u 58. minuti Vuković povisio na 2:0. Ipak, iskusna italijanska momčad uspjela je sačuvati mrežu u posljednjih pola sata. Za Splićane je svih 90 minuta igrao i bh. internacionalac i bivši igrač Čelika Avdija Vršajević, koji je u 62. minuti zaradio i žuti karton.

Nakon 1:1 u Turskoj, Marseille je na Veledromeu s 3:0 savladao Eskisehirspor i prošao dalje. Ayew je bio dvostruki strijelac, a jednom se u listu upisao i Gignac. Portugalski Maritimo i grčki Asteras odigrali su 0:0, no Portugalci idu dalje zbog gola u gostima (1:1 u prvom susretu prije sedam dana).

Engleski trofejni klub Liverpool s 3:0 je pobijedio bjeloruski Gomel. Prvi gol djelo je novog pojačanja, mladog Italijana Borinija. Pogađali su još Gerrard i Johnson. Dodajmo da su Redsi u prvom susretu slavilli s 1:0.

Jako blizu play-offa bila je novosađanska Vojvodina. Tek u finišu utakmice primili su dva gola u Beču i s 2:0 Rapid je išao dalje. I u Novom Sadu su Austrijanci zabili u samoj završnici golove. Alar je pogodio s bijele tačke za 1:0, a zatim Boyd za 2:0.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Inter - Hajduk 0:2 (Vukušić 22 - penal, Vuković 58)
Marseille - Eskisehirspor 3:0 (Ayew 7, 66, Gignac 36)
Maritimo - Asteras 0:0
Liverpool -Gomel 3:0 (Borini 21, Gerrard 41, Johnson 71)
Rapid Beč - Vojvodina 1:0 (Alar 90)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.