Hajduk želi Husejinovića

Imaju li "Bili" novca za najboljeg igrača Sarajeva

Hajduk želi Husejinovića

Adnan Beganović

Remijem sa Borcem u posljednjem kolu Premijer lige Sarajevo je sezonu okončalo na 4. mjestu i na taj način je rezultatski osiguralo nastup na evropskoj sceni.

Iza bordo momčadi je jako turbulentna sezona, no na kraju su ipak izabranici Dragana Jovića ostvarili cilj, odnosno rezultatski su izborili izlazak na evropsku scenu.

Nije Sarajevo briljiralo, a za koliko-toliko solidan rezultat najzaslužniji je Said Husejinović. Naime, pred početak proljetnog dijela sezone ovaj sjajni fudbaler stigao je u Sarajevo i samo za par mjeseci svojim sjajnim igrama i odnosom prema bordo dresu stekao je simpatije navijača.

Njegove dobre igre, iako fizički nije spreman, nisu ostale nezapažene, pa su brojni klubovi zainteresovani za njegove usluge.

Jedan od tih je i splitski Hajduk, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba splitska momčad je već sada spremna dovesti Husejinovića, kojeg ugovor sa Sarajevom veže do kraja tekuće godine.

"Bili" su zagrijani, ali postavlja se pitanje da li u ovom trenutku za Husejinovića mogu izdvojiti veće svotu novca jer čelnici Sarajeva prema našim informacijama ovog fudbalera neće se lako odreći.

Husejinović je na potezu, u Sarajevu se vratio u fudbalski život, navijači su ga prihvatili što je on svojim igrama i zaslužio, a kada se sve sabere i oduzme možda je ostanak i produženje ugovora sa bordo momčadi i za samog Husejinovića najbolja opcija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.