Hajrović: Odavno čekam poziv u reprezentaciju BiH, ali...

Papiri su problem

Hajrović: Odavno čekam poziv u reprezentaciju BiH, ali...

Potencijalni i nadajmo se budući fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović u svom Grasshoppersu ove sezone igra sjajno.

Hajrović je za švajcarske Skakavce ove sezone odigrao 13 utakmica u prvenstvu i postigao četiri gola, a Grasshoppers se nalazi na prvom mjestu na tabeli, sa bodom prednosti ispred drugoplasiranog St. Gallena.

"Vrlo sam zadovoljan kako se stvari razvijaju ove sezone. Ekipa igra najbolju sezonu do sada, a moram reći da i meni ide više nego dobro. Postigao sam četiri gola ove sezone i imao pet asistencija i više sam nego zadovoljan", kaže Hajrović za SportSport.ba.

U medijima se stalno provlači kako ćeš u januru napustiti Grasshoppers i otići u Lazio.

"To je tačno. Skauti iz Lazia su dolazili da me gledaju nekoliko puta. Upoznat sam sa njihovim interesovanjem za mene. Međutim, ostajem u Grasshoppersu do kraja ove sezone. Nije potrebno da mijenjam klub u januaru".

U Laziju od prošle godine igra još jedan bh. internacionalac, Senad Lulić, ali Hajrović kaže kako ga reperezentativac BiH nije nagovarao da dođe u Rim.

"Senada znam još iz vremena kada je nosio dres Grasshoppersa, ali od njega nisam ništa čuo vezano za moj transfer u Lazio. Nismo bili u kontaktu u vezi toga".

U februaru si razgovarao sa Safetom Sušićem. Očekuješ li poziv u reprezentaciju i da li imaš sređene papire?

"Poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekujem odavno. Ipak, mislim da su ti neki papiri problem. Ja imam pasoš i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ne znam šta je sa papirima i koliko bi trajala procedura da se sve to završi", dodao je Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.