Hajrović oduševljen Fabregasom

Hajrović oduševljen Fabregasom

Adnan Beganović

Arsenalov mjesečni list u izdanju za mart predstavio je 16-godišnjeg odbrambenog fudbalera Seada Hajrovića koji na našu veliku žalost nastupa za švicarsku reprezentaciju.

"Najbolji trenutak u mojoj karijeri je onaj kada sam osvojio U17 Svjetsko prvenstvo sa Švicarskom, a najgori kada sam zadobio jednu povredu zbog koje sam s terena odsustvovao šest sedmica", rekao je mladi Hajrović, a na pitanje koji je igrač najbolji s kojim je igrao te kojem igraču najviše sliči njegov stil igre Hajrović je odgovorio:

"Nisam sa njim igrao, samo sam trenirao, ali Cesc Fabregas je daleko najbolji. Trenirati sa njim bilo je nešto nevjerovatno. A što se tiče igrača na čiji stil podsjeća moja igra, mislim da je to John Terry."

Novinar je mladog Hajrovića upitao i koja je najbolja stvar koju donosi igranje u Arsenalu?

"Ovo je jadan od najboljih svjetskih klubova i ovdje imate priliku učiti svaki dan. Ako želite unaprijediti svoju igru, ovo je pravi klub", odgovorio je Hajrović, dok je trener Arsenalovih igrača do 18 godina Steve Bould rekao:

"U svojoj prvoj sezoni kod nas Sead je pokazao jako puno. Kada je došao ritam igre ga je malo iznenadio, ali se dobro prilagodio, fizički se bolje pripremio i sada je jako dobar. Fantastično se snalazi u igri po travi, kao i u zračnim duelima. Konstantno pokazuje pravi stav, iz dana u dan, i jako smo zadovoljni s njime."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.