Hajrović pogodio u pobjedi Grasshoppersa

U Švicarskoj sve neizvjesno do posljednjeg kola

Hajrović pogodio u pobjedi Grasshoppersa

Odigrane su utakmice pretposljednjeg kola švicarske Super lige, ali još uvijek nije poznat prvak niti putnici u niži rang. Treba istaći da je Izet Hajrović postigao pogodak u pobjedi Grasshoppersa.

Da je Grashoppers igrao od početka sezone kao u posljednje vrijeme, sigurno bi se borili za izlazak u Evropu. Skakavci su danas kod kuće savladali Sion sa 2:2.

Hajrović je već u 11. minuti doveo u prednost Grasshoppers, da bi u 37. minuti Emeghara povećao na 2:0, a taj rezultat je ostao do kraja utakmice. Naš mladi internacionalac iz igre je izažao u 72. minuti, a zamijenio ga je Adili.

Basel je doveo u pitanje titulu, jer je odigrao bez golova sa St. Gallenom kojem su bodovi potrebni za opstanak. To je iskoristio Zurich koji je sa visokih 5:0 na gostovanju savladao Luzern i tako učinio prvenstvo neizvjesnim do posljednjeg kola.

U prvom poluvremenu Zurich je postigao samo jedan gol, a strijelac je bio Nikici. Ipak, u drugom poluvremenu čak četiri gola završila su u mreži Luzerna. Pogađali su Margairaz (autogol), Mehmedi dva puta i Đurić.

Yong Boys Senada Lulića na gosotvanju je ostvario pobjedu protiv Xamaxom. Domaći su poveli preko Nzzuloa u 14. minuti. Ipak u drugom poluvremenu Schneuwly i Ntsama donose preokret. Naš reprezentativac odigrao je svih 90. minuta.

Thun je savladao Bellinzonu sa 3:1. Golove za domaće su postigli Sanogo, Neumayr i Taljević, dok je Battig postigao auto gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.