Fudbaler FK Sarajevo odlazi u francusku Ligue 1?

Transfer blizu dogovora

Fudbaler FK Sarajevo odlazi u francusku Ligue 1? · Saznajemo

A. Čaušević

FK Sarajevo je blizu realizacije još jednog izlaznog transfera. 

Bordo tim će na ljeto morati tražiti još jednog desnog beka jer kako stvari stoje Halida Šabanovića čeka inostrani transfer.

Kako SportSport.ba saznaje 22-godišnji Šabanović odlazi u jednu od najjačih evropskih liga, tačnije u Ligue 1.

Nova destinacija za bivšeg omladinskog reprezentativca BiH će biti Angers koji već nekoliko sezona igra u najjačem rangu francuskog fudbala.

Odlazak Šabanovića u Angers ne na neki način može smatrati svojevrsnim poklonom Ivana Kepčije Bordo klubu.

Kao što je poznato Kepčija koji je angažovan kao savjetnik Ismira Mirvića prije svog odlaska s Koševa je iskoristio svoje dobre konekcije te Bordo klubu omogućio zaista zvučan transfer.

Oglasi

Halid Šabanović
Halid Šabanović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

26 nastupa
23 kao starter
7 žutih kartona
2 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova

Inače, Šabanović je već nekoliko sezona standardni prvotimac Sarajeva ne računajući jednu polusezonu koju je preoveo na posudbi u Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Ponikao je u omladinskim pogonima Olimpika, a još kao kadet se priključio Sarajevu. Ugovor mu traje do sredine 2024. godine što znači da će i Bordo klub inkasirati određeni iznos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šabanović je sa seniorima Sarajeva osvojio dvije Premijer lige te Kup. U ovoj sezoni je bio standardan sa 31 nastupom u svim takmičenjima.

Imat će priliku da se oprosti od Sarajeva osvajanjem još jednog trofeja jer će u četvrtak 19. maja njegov tim protiv Veleža igrati finale Kupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anonymous46
Šabanović je mlad 22 godine...Angers je solidan klub u Francuskoj, bio bi to super transfer
11 1
user1626416324
Odlično... 500.000 eura sretno mu.. Neka i momak i klub zarade...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi