Halilhodžić: Imamo mnogo samopouzdanja uoči početka SP-a

Hercegovac na klupi Alžira

Halilhodžić: Imamo mnogo samopouzdanja uoči početka SP-a

Selektor fudbalske reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić rekao je danas da njega i njegovu ekipu očekuje izuzetno težak zadatak na predstojećem Mundiijalu.

"Naša misija je teška, ali optimista sam", rekao je Halilhodžić čiji su izjavu prenijeli alžirski mediji.

Alžir je u prethodnih 13 utakmica doživio tek jedan poraz, dok je u posljednja dva prijateljska meča savladao Armeniju i Rumuniju.

"Dobro smo se pripremili i spremni smo za Svjetsko prvenstvo. Dobro smo odigrali protiv Rumunije i Armenije, gdje smo ostvarili dobre rezultate. Imamo mnogo samopouzdanja uoči početka SP-a, a tri dana odmora su prijala igračima", rekao je rođeni Jablaničanin i legendarni fudbaler mostarskog Veleža.

Alžir, koji do sada nikada nije prošao grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu, na predstojećem Mundijalu će igrati u grupi H sa Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.