Halilhodžić: Ja vjerujem u čudo

Sretno Vaha

Halilhodžić: Ja vjerujem u čudo

Belgija na SP dolazi kao jedna od reprezentacije koje bi mogle puno napraviti na ovom prvenstvu. Nakon 12 godina su ponovo na svjetskoj pozornici a u prvoj utakmici suprostavljaju se Vahinim " Pustinjskim lisicama".

Alžiru je ovo četvrti put da igra na Svjetskom prvenstvu, nikada nije prošao drugi krug, međutim ako se pogledaju rezultati od Španije od Južne Afrike, može se vidjeti da nisu bili nadigrani. Jedini teret leži u činjenici da nisu na SP-u postigli gol od 3.juna 1986. godine i remija sa Sjevernom Irskom.

" Napravili smo jako dobru pripremu za ovu utakmicu, Belgiju smo izanalizirali do najsitnijih detalja, a mi smo spremni za početak. ovo je mlada ekipa koja želi napredovati, a danas možemo puno toga napraviti. Moramo dati sve od sebe kako kasnije ne bi smo žalili da nismo ni pokušali napraviti nešto. Hazard je njihov glavni igrač kojem moramo posvetiti posebnu pažnju. Ja jako dobro znam kako će Belgija razvijati igru i tu neće biti nikakvih iznenađenja, a bit će komplicirano zaustaviti tu kvalitetu. Neki kažu da ćemo biti zadovoljni i s tijesnim porazom, ali ja ne volim razmišljati tako. Oni jesu favoriti, ali ponavljam da mi igramo kako bi smo napravili podvig. Ja stvarno vjerujem da je čudo moguće. Svi u Alžiru i danas govore o pobjedi nad SR Njemačkom 1982. i neka to bude putokaz mojim igračima " kaže u najavi današnjeg susreta Vahid Halilhodžić koji može biti ohrabren igrama svoje reprezentacije u pripremnim utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.