Halilhodžić: Ljut sam na sudijske odluke

Unatoč pobjedi nad Ganom

Halilhodžić: Ljut sam na sudijske odluke

Edmir Škorić

Obala Slonovače pobijedila je jučer Ganu u svojoj drugoj utakmici Afričkog kupa nacija. Bh. stručnjak i selektor Slonova Vahid Halilhodžić nije zadovoljan suđenjem.

Iako je njegova reprezentacija slavila sa 3:1 protiv Gane i (skoro) izborila četvrtfinale, Halilhodžić je nezadovoljan odlukama Južnoafričkog sudije Jerome Damona, koji je isključio Emmanuel Ebouea nakon starta nad Agyemangom u 56. minuti, kao i  jedanaestercom u finišu utakmice, kojeg je za 'Crne zvijezde' u gol pretvorio Asamoah Gyan.

"Stvarno sam ljut na sudijske odluke. Ovo je sada previše. Razmotrit ćemo ovu stvar sa službenim ljudima natjecanja i vidjeti šta se može napraviti."

Osim toga, Vaha je ljut i na odluku glavnog sudije iz utakmice Obale Slonovače i Burkina Faso (0:0), kada nije sviran 'čist penal' na Didier Drogbi.

Slonovi će 24. januara najvjerovatnije igrati u četvrtfinalu AKN-a, no do tada će pauzirati desetak dana, a bivšem treneru Lillea se ta ideja ne dopada.

"Deset dana bez igranja, to nije dobro. Moramo odigrati neku prijateljsku utakmicu, ali još uvijek nismo našli protivnika."

Slonovi bi bili na rubu eliminacije da nisu jučer savladali Ganu, budući da su samo remizirali u prvom kolu protiv Burkina Faso (0:0).  Obala Slonovače sada je vodeća momčad grupe B sa četiri boda, dok Burkina Faso ima jedan bod, Gana je bez bodova, kao i Togo koji je odustao od natjecanja.

"Rekao sam igračima jutros da moramo birati između dvije različite staze - raj ili pakao. Remi ili poraz bio bi ravan katastrofi. Navijači, čitav narod ne bi nam oprostio. Ne možete ni zamisliti kako golem pritisak je bio pred ovu utakmicu", dodaje rođeni Mostarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.