Halilhodžić:  Ovo je moj veliki trenerski uspjeh

Nakon što je Alžir odveo u Brazil

Halilhodžić: Ovo je moj veliki trenerski uspjeh

Vahid Halilhodžić je u karijeri igrao velike utakmice, osvajao je trofeje, baš kao i trener, ali vjerovatno ono što je napravio sa selekcijom Alžira je njegov najveći uspjeh u trenerskoj karijeri, bez obzira na Raju Casablancu, Lille, PSG, Obalu Slonovače...

Zato je i njegove veselje bilo onakvo poslije utakmice. Alžir je igrao na prvenstvima, u Španiji, Meksiku, Južnoj Africi, međutim ovaj put je bilo izuzetno teško.

Prvo šest utakmica u drugom krugu, onda dvije utakmice baraža, u revanšu je trebalo nadoknaditi zaostatak iz prve protiv Burkine Faso. Do posljednjih trenutaka su Vaha i navijači strepili, ali su na kraju slavili.

"Nije bilo lako, kvalifikacije su bile teške, ali smo na kraju zaslužili plasman na Svjetsko prvenstvo, pogotovo kada se sjetim suđenja u prvoj utakmici baraža. Bojao se jer ovo je mlada ekipa. Znao sam da možemo zabiti taj jedan gol, ali sam se plašio da upravo ti moji mladi igrači ne izgore u jednoj ovakvoj utakmici", izjavio je Halilhodžić.

"Na kraju smo svi zajedno uspjeli. Nadam se da Alžir pod mojim vodstvom neće biti prolaznik u Brazilu. Kao igrač u onoj zemlji nisam dobio pravu priliku na SP u Španiji 1982. godine, u Južnoj Africi sam trebao voditi Obalu Slonovače, ali evo dočekao sam sa Alžirom treću sreću," dodao je sjajni bosanskohercegovački stručnjaci zbog čijeg su uspjeha ponosni i svi Bosanci i Hercegovci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.