Halilhodžić: Ovo je za sve Alžirce

Alžir slavi plasman na SP

Halilhodžić: Ovo je za sve Alžirce

Edmir Škorić

Alžirska nogometna reprezentcija, koju s klupe vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Alžirci su posljednja, peta afrička reprezentacija koja ide u Brazil. Vahini izabranici su savladali 1:0 Burkinu Faso u uzvratu dokvalifikacija, što je bilo dovoljno za slavlje i pored 3:2 poraza iz prve utakmice.

Alžiru je ovo četvrti put kako se plasirao na SP, nakon 1982., 1986. i 2010., a dosada niti jednom nije prošao prvi krug.

"Ovo je za momčad velika pobjeda. Posvećujem ovaj uspjeh svim ljudima u Alžiru, koji su vjerovali u mene. Definitivno smo zaslužili da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Halilhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.