Halilhodžić pregovara sa Portsmouthom
Vaha odlučuje do 20. juna

Naš proslavljeni trener blizu Engleske

Halilhodžić pregovara sa Portsmouthom

Vahid Halilhodžić, naš proslavljeni trener koji sa dosta usjepha sa klupe vodi reprezentaciju Obale Slonovače od naredne sezone mogao bi postati trener engleskog premierligaša Portsmoutha.  

U izjavi za Dnevni avaz Vaha je potvrdio da su obavljeni preliminarni pregovara.

„Može se svašta desiti. Oduvijek sam želio raditi u Engleskoj, jer je to najjači liga na svijetu. Pregovori su u toku, ali u ovom tgrenutku ne mogu reći ništa konretnije. Sve će se znati do naredne nedjelje“, izjavio je Halilhodžić za Avaz.

Novi gazda Portmosutha trebao bi postati Sulejman El-Fatim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a navodno, njegov trenerski izbor je naš stručnjak.

„Imao sam ponude iz Engleske, Francuske, Grčke i Švajcarske, ali sam sve to ostavio po strani zbog Portsmoutha. Uskoro se vraćam u Francusku i do 20. juna ću donijeti konačnu odluku“, istakao je Halilhodžić, naglasivši kako bi mogao uskladiti rad u klubu i nacionalnom timu Obale Slonovače.

U ekipi Portmoutha već je jedan Bosanac, golman Asmir Begović, a ukoliko vaha preuzmu klupu ovog engleskog premierligaša, ne sumnjamo da će i Begović dobiti priliku da debituje za prvi tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.