Halilović donio Sarajevu prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone

Izabranici Husrefa Musemića slavili na gostovanju u Krupi na Vrbasu

Halilović donio Sarajevu prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone

Fudbaleri Sarajeva nisu dobro otvorili proljetni dio Premijer lige BiH, pa su se nakon poraza od Širokog Brijega i remija protiv Radnika, nadali punom plijenu na gostovanju kod neugodne Krupe. Ovaj cilj su i ostvarili pošto su danas, u okviru 21. kola Premijer lige, slavili rezultatom 1:2.

Sarajevo je sjajno otvorilo susret u Krupi na Vrbasu, s obzirom da su izabranici Husrefa Musemića došli do vodstva već u 3. minuti susreta. Halilović je dobro ubacio loptu sa lijeve strane, a Hebibović pogodio za prednost gostiju od 0:1.

Nedugo nakon gola Hebibovića zaprijetila je i Kurpa, ali je Galešić u 9. minuti promašio okvir gola nakon što se našao u situaciji 1 na 1 sa golmanom Sarajeva.

Krupa je nakon gola Sarajeva preuzela terensku inicijativu, ali nije uspjela stvoriti opasniju priliku sve do 38. minute kada Fajić kruniše lijepu akciju svoje ekipe za 1:1.

Rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor, a u nastavku nije bilo većih uzbuđenja sve do 66. minute kada zimsko pojačanje Musemićeve ekipe, Emir Halilović, fantastičnim volej udarcem van kaznenog prostora pogađa za 1:2.

Do kraja utakmice su fudbaleri Krupe pokušavali doći barem do jednog boda, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Pavlovića, pa je Sarajevo slavilo prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone Premijer lige BiH.

Krupa - Sarajevo 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Galešić, Maksimović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Aleksić, Milanov, Fajić (38'), Marjanović.

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Stanojević, Sarić, Ahmetović, Rahmanović, Hebibović (3'), Mujakić, Bekić, Mustafić, Halilović (66').

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi