Haller u završnici donio nova tri boda Frankfurtu
EPA

Bundesliga, 11. kolo

Haller u završnici donio nova tri boda Frankfurtu

E. Ganibegović

Večeras je odigran prvi susret 11. kola Bundeslige, gdje su snage odmjerili Eintracht Frankfurt i Werder Bremen, a do pobjede je stigla domaća ekipa sa 2:1.

U prvom poluvremenu smo imali priliku vidjeti dva pogotka. Najprije je u 17. minuti meča Ante Rebić postigao pogodak za domaćine, a nedugo zatim u 25. minuti Bremen je uspio poravnati rezultat na 1:1, strijelac je bio Nikolas Moisander.

Nakon poravnanja gosti su imali tri izgledne prilike da dođu do preokreta. Zlatko Junuzović je mogao dovest svoju ekipu u vodstvo, međutim golman je bio na visini zadatka. Zaprijetio je Bremen preko Krusea i Eggestiena, ali rezultat prvog dijela meča je ostao 1:1.

Drugo poluvrijeme je pripalo domaćinima, koji su naprije ispustili prilike preko Willemsa i Wolfa da dođu do vodstva u ovome meču. Međutim svoju bolju igru su pred sami kraj krunisali pogotkom, a strijelac je bio Sebastien Heller u 90 minuti utakmice i tako svojoj momčadi obezbijedio nova tri boda. 

Bh. reprezentativac Izet Hajrovića nije bio u kombinaciji za ovaj meč, a razlog njegovog odsustva je nepoznat. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije