Halvadžić: Posjedujem kvalitet, doći će mojih pet minuta

Šveđanima rekao za koga želi igrati

Halvadžić: Posjedujem kvalitet, doći će mojih pet minuta

Od Mirze Halvadžića, fudbalera koji je sa kadetskom reprezentacije Švedske osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, očekivalo se mnogo više.

On je u Dolinu ćupova dospio u januarskom prijelaznom roku kao veliki potencijal iz IFK Norrköpinga, međutim za nekoliko mjeseci provedenih u Željezničaru odigrao je samo dvije utakmice pod palicom Edisa Mulalića i svakako da je razočaran tom činjenicom.

Ipak, unatoč svemu Halvadžić (20) je ostao karakterno jak i u razgovoru za SportSport.ba je poručio da je dovoljno motivisan da u narednom periodu opravda očekivanja. 

"Profesionalac sam i mislim da ne bi bilo lijepo da sada krivim nekoga što nisam u proteklom periodu dobio šansu u Željezničaru. Dajem stvarno sve od sebe na treninzima, to možete pitati i moje saigrače, i jednostavno ne znam zašto dosad nisam bio u ozbiljnijim planovima. Radim naporno i dalje, vjerujem da će doći mojih pet minuta", kazao je Halvadžić i potom dodao: 

"Smatram da posjedujem određeni kvalitet i ne obazirem se kakvi su igrači sada na mojoj poziciji. Fokusiran sam isključivo na sebe i dat ću sve od sebe da u narednom periodu pokažem da vrijedim." 

Život u Sarajevu za Halvadžića nije nepoznanica. Svoje slobodno vrijeme je i ranije provodio u bh. prijestolnici i danas je sa njim zajedno i starija sestra.

"Bio sam sam u Sarajevu dosta puta i prije nego što sam došao u Željezničar, ovdje mi je skoro cijela porodica, a došla je također i sestra. Kada sam dobio poziv iz Željezničara, pomislio sam odmah da to može biti dobra odskočna daska u karijeri i svidjelo mi se što također i klub ima viziju. Odmah sam promijenio sportsko državljanstvo s namjerom da u budućnosti nosim dres Bosne i Hercegovine", otkrio je Halvadžić. 

Svojom ovosezonskom minutažom je ispao iz svih planova selektora mlade reprezetacije Švedske, no to ga ne opterećuje.  

"Prije nego što sam došao u Željezničar saopštio sam Šveđanima da ću promijeniti sportsko državljanstvo. Moja želja je oduvijek bila da nastupam za zemlju iz koje dolaze moji roditelji, a oni naravno nisu bili lijepo reagovali. Bio je to šok, jer sam ipak od malih nogu nastupao za njih i uostalom bio član generacije koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu." 

Halvadžić se na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo i na posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Slavije iz Lukavice. 

"Ostala je još jedna utakmica i vjerujem da ću možda sada dobiti priliku. Dat ću svoj maksimum, ukoliko je dobijem, ali najbitnije je u cijeloj priči da Željezničar pobijedi i da očuvamo profesionalizam. Posljednje utakmice nisu završile onako kako smo željeli, no ne gubimo nadu u Evropu. Postoji još teoretska šansa da možemo ostvariti cilj", istakao je mladi Halvadžić.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi