Hamburg konačno srušio Mainz

Njemačka Bundesliga

Hamburg konačno srušio Mainz

Danas je odigrano pet utakmica devetog kola njemačke Bundeslige, a vrijedi izdvojiti prvi poraz Mainza, te remi Schalkea i Stuttgarta.

Na Veltins Areni u Gelsenkirchenu sastale su se dvije ekipe od kojih se mnogo očekivalo ove sezone, ali su debelo podbacile na otvaranju Bundeslige.

Skupo plaćena ekipa Schalkea loše je počela susret protiv Stuttgarta. Igrao se 15. minut kada je Gebhart doveo Švabe u prednost. Ekipa trenera Felixa Magatha ipak se uspjela vratiti u utakmicu do kraja prvog poluvremena, kada je u 29. minuti na 1:1 poravnao Edu.

Stuttgart je u 74. minuti ponovo poveo golom Harnika, ali Schalke nije dugo bio u zaostatku. Samo šest minuta kasnije dosuđena je najstroža kazna za Kraljevsko plave. Siguran izvođač za novo izjednačenje bio je holandski napadač Klaas Jan Huntelaar.

Najtrofejniji njemački klub minhenski Bayern ovu je sezonu također počeo ispod svih očekivanja, ali su danas ipak uspjeli doći do sva tri boda u susretu sa Hannoverom.

Bavarci su dočekali Hannover na svojoj Allianz Areni, te su sa rezultatom 2:0 došli do vrijedne pobjede. Prvi gol na szsretu postignut je u 21. minuti, a strijelac gola je bio Mario Gomez. Isti je igrač u nastavku, u 77. minuti, svojim drugim golom postavio 2:0. Gomez je sjajan nastup okrunio hat-trickom u 90. minuti.

Senzacija ove sezone u Bundesligi, ekipa Mainza, nije uspjela na svom terenu doći do istorijske, osme pobjede u nizu na otvaranju sezone. Juan Pablo Guerrero minut prije kraja susreta donio je pobjedu Hamburgu i prvi poraz u sezoni za Mainz.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti