Najslađa osveta: Ismijavali su ga da je najružniji fudbaler svijeta, a onda im je pokazao svoju ženu

Dočekao je svoj trenutak

Najslađa osveta: Ismijavali su ga da je najružniji fudbaler svijeta, a onda im je pokazao svoju ženu

Admin Čaušević

Sada mu je 38 godina, uživa u penziji, ali i društvu svoje prelijepe supruge, ali daleko od toga da su mu život i fudbalska karijera bili slatki. Najveće poniženje je doživio igrajući u Španiji gdje su ga navijači izvrijeđali na osnovu njegovog izgleda, a zatim i pretukli.

Hameur Bouazza možda i nije toliko poznato ime u svijetu fudbala, ali je zbog svog izgleda svojevremeno bio etiketiran kao najružniji fudbaler na svijetu.

Rođen u Francuskoj, svoje fudbalsko ime je počeo graditi u engleskom Watfordu, a prvi inostrani angažman je napravio 2009. godine kada je otišao u Sivasspor.

Njegov angažman u turskom klubu je trajao svega pet dana. Tadašnji trner Bulent Uygun ga je odstranio zato što je smatrao da Alžirac šteti atmosferi u timu.

Najveći transfer je ostvario još na samom početku karijere kada je Fulham za prelazak iz Watforda platio oko šest miliona eura, međutim poslije toga je uslijedio pad u njegovoj karijeri.

Oglasi

Najteže iskustvo ga veže za Španiju kada je 2012. godine dobio batine od navijača Racing Santandera poslije niza slabih rezultata, iako je on sve nastojao ublažiti.

"Samo gubimo u posljednje vrijeme, a navijači misle da ćemo ispasti iz lige. Nije bilo ništa, hvala Bogu", kazao je Bouazza tada.

Alžirac je jedno vrijeme bio član i Millwalla

Poslije toga je imao kratak izlet u Alžiru, a nakon čega se vraća u Francusku gdje je nastupio za niz niželigaša, a posebno lijepu avanturu je imao u niželigašu Red Staru.

Tada je bio i u timu sezone. A dodjelu priznanja je iskoristio da svim kritičarima njegovog izgleda začepi usta kada se na svečanosti pojavio u društvu svoje supruge.

Njegova partnerica je izgleda zaista prekrasno u dugoj crnoj haljini i definitvino niko nije ostavila ravnodušnim. Možda mu karijera nije otišla u smjeru kojem je planirao, ali sa prelijepom suprugom pored sebe može biti zadovoljan kako mu se sudbina nasmijala.

Hameur Bouazza u društvu svoje supruge

Inače, tokom cijele karijere Bouazza je praktivao mjesec ramazan, odnosno ustezao se od jela i pića od zore pa do zalaska sunca.

"Ponosan sam što sam musliman. Ne mogu reć ida je kombinovanje posta i fudbala lako, ali Bog je tu da nam pomogne i vjerujemo u Njega. Samo treba da se molimo i vjerujemo", govorio je Bouazza svojevremeno.

Dok je na klupi reprezentacije Alžira sjedio Vahid Halilhodžić ovaj nekadašnji krilni fudbaler je ponekad znao i dobiti poziv da nastupi za popularne Pustinjske lisice. Od fudbala se oprostio još prije pet godina kada je igrao za niželigaša Fleruy 91.

Top Komentari

Culer
Ne hebe lijep nego bogat.
2 0
Kakaks
Svejedno ružan je ko lopov haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi