Hamren glavni kandidat za selektora Švedske

Hamren glavni kandidat za selektora Švedske

Edmir Škorić

U Švedskoj još uvijek ne znaju novog selektora, a švedski fudbalski savez mogao bi odabrati Erika Hamrena koji je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje reprezentacije koja se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Švedska je na kraju kvalifikacija završila trećeplasirana iz Danske i Portugala koji će biti naš protivnik u baražu. Odmah je sa svog mjesta selektora istupio Lars Lagerback, te još uvijek se ne zna njegov zamjenik.

Švedski fudbalski savez je za jednog od glavnih kandidata postavio trenera Erika Hamrena. Predsjednik saveza Lars-Ake Lagrell je na press konferenciji istakao kako je razgovarao sa Hamrenom u norveškom gradu Trondheimu. Lagrell nije htio reći imena ostalih kandidata.

Šveđanin Erik Hamren (52)  trener je Rosenborga a ranije je vodio Aalborg sa kojim je osvojio dansku ligu 2008. godine. Do sada je trenirano još AIK, Degerfors i Orgryte.

Jedan od konkurenata za selektora bio je i Sven-Goran Eriksson, no nekadašnji selektor Meksika odbio je to postati zbog posla u engleskom četveroligašu Notts Countyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije