Hamren: Pobijedio je naš timski duh

Selektor Švedske slavi pobjedu

Hamren: Pobijedio je naš timski duh

M. Skaka

Novi švedski tim pod palicom Erika Hamrena bio je uspješniji jučer na Rasunda stadionu od bosanskohercegovačkih plavo-žutih na čelu sa Safetom Sušićem. Nakon pobjede, domaći selektor nije krio zadovoljstvo zbog izvanrednog starta na nacionalnom stadionu.

"Izvanredan je osjećaj voditi ovaj tim. Imamo tako mnogo talenta u ekipi.", rekao je Hamren nakon meča. "Nekada, život je fer, a ova pobjeda znači mi mnogo.", dodao je on.

Ako jučer nije bio dobar dan za naše igrače, za Šveđane je svakako bio izvanredan. Pogotovo za nekolicinu mladih igrača koji su se predstavili u odličnom svjetlu. Mlada zvijezda Blackburn Roversa, artin Olsson sa dva pogodka pokazao je da je pred njim sjajna karijera, ali prema riječima selektora Hamrena pobijedio je dobar timski duh.

"Imamo mnogo veoma talentovanih mladih igrača, ali moram pohvaliti i starije koji su ih podržali. Stariji igrači su ti koji su dali krila mladima. NA prvom danu okupljanja, na ručku je sa Olssonom i Bajramijem sjedio naš najiskusniji igrač, Majstorivić. To čovjeku zagrije srce.", istakao je Erik Hamren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti